Ta hand om miljön

AvKrister

Ta hand om miljön

Artikeln handlar om hur man tar hand om miljön. Elever exempelvis lär sig ständigt hur de kan göra skillnad i samhället. Det finns klasser och föreningar som är inriktade på olika sociala frågor, och dessa platser lär eleverna sig hur de kan jobba med dessa frågor.

En populär orsak som varit populär under de senaste åren är att hjälpa miljön och bevara våra resurser. Det finns flera sätt som du – ja, DU – kan hjälpa till att skydda den planet som vi kallar Jorden. Vad du gör en skillnad! Behöver du bevis? Beräkna ditt miljömässiga fotavtryck för att se hur mycket påverkan bara en person har en av världens resurser och justera därefter.

Använd återanvändningsbara kassar

Kassar av plast av livsmedelsaffär som kastas ut naturen hamnar i deponier eller i andra delar av miljön. Dessa kan kväva djur som fastnar i dem när dom tror att det är mat. Dessutom tar det en stund för kassarna att brytas ner.

Oavsett om du handlar efter mat, kläder eller böcker, använd en återanvändbar påse. Detta minskar på skräpet och förhindrar att djur får tag på dem. Det finns till och med vissa butiker som erbjuder rabatter för att använda återanvändbara kassar! Dessa är också användbara för andra saker än shopping. Jag har hört talas om människor som använder återanvändbara kassar när de flyttar!

Om du glömmer din kasse hemma, köp en ny. Ännu bättre, förvara ett par kassar i bilen så att du aldrig lämnar hemmet utan dem (bara se till att du kommer ihåg att du placerar dem där)!

Om du är i en position där du behöver använda plastkassarna, återanvänd dem nästa gång du handlar eller använder dem för något annat. Var bara inte så snabb med att kasta ut dem. Att använda återanvändbara kassar hjälper miljön OCH din budget!

Skriv ut så lite som nödvändigt

Vi har alla haft den läraren som ville att vi skulle ha en kopia av varje enskild stencil när vi kommer till klassen, eller den professorn som ville ha en papperskopia av den tiosidiga uppsatsen. Dessa är bra men det verkar som om de inte förstår att det är skadligt för miljön att använda så mycket papper.

Vad kan du göra? Fråga din lärare om du kan ta med en bärbar dator till klassen så att du kan ladda ner stencilen till det och läsa den därifrån. Om inte, skriv ut på båda sidor av ett papper för att minska mängden papper som används. Fråga professorn om det är okej att skriva ut på båda sidor av sidan och förklara varför du frågar. De flesta lärare bryr sig också om miljön och skulle vara villiga att låta dig göra det.

Återvinn

Återvinning är en så enkel sak att göra, men är så många gör det inte. Många avfallsföretag erbjuder återvinningstjänster, så kontakta företaget du använder för att se om de kan hjälpa dig att komma igång!  Lycka till!

Om författaren

Krister administrator