Lev miljövänligt

AvKrister

Lev miljövänligt

Att vi måste ta hand om vår miljö bättre är någonting som de flesta av oss känner till idag.

Lev miljövänligt

Fler och fler vill göra vad de kan för att leva mer miljövänligt. De vill att deras livsföring ska göra så små avtryck på miljön som möjligt. Faktum är ju att miljön är en av de saker vi inte kan producera mer av utan vi har bara ett jordklot. Därför är det viktigt att vi ser till att bevara jorden till kommande generationer. Att leva mer miljövänligt är inte svårt, här ger vi tips på några saker du enkelt kan följa för ett mer miljövänligt liv.

Spara pengar

Många kanske tror att det kostar mycket pengar att leva miljövänligt. Att man måste köpa dyra produkter särskilt framtagna för att vara miljövänliga. Så är det inte. Du kan i själva verket faktiskt spara pengar på att leva på ett sätt som inte förstör miljön. Det första du ska göra är att sluta konsumera onödiga saker. Där kommer du definitivt att spara pengar. Köp endast det du behöver. Med enkla medel kan du leva ett miljövänligare och mer ekonomiskt liv. Några saker att ta tag i är; ät mindre kött, det sparar både på miljön och pengar åt dig. Köp en bränslesnål bil som du endast kör när du måste. Genom att till exempel cykla till jobbet varje dag sparar du in en hel del pengar på bränsle. Du får dessutom gratis motion och slipper slösa pengar på ett gymkort. Andra saker att göra är att odla egna grönsaker, på din tomt eller balkong. På så sätt kan ni även ta hand om hushållets matrester och genom en kompost låta det bli till näring till ny mat. Många engångsprodukter som används i hemmet går att ersätta med återanvändbara. Sy egna bomullspads av gamla frottéhanddukar, använd menskopp istället för bindor och tamponger eller köp tygblöjor om ni har blöjbarn. Det kommer att spara er mycket pengar och minska på mängden avfall. Nu när du har lärt sig alla sparknep kanske du även kan jobba mindre, få mer tid till din familj och dessutom sova bättre med gott samvete.

Välj milda produkter

Försök att leva miljövänligt i alla delar av din vardag. Köp inte starka rengöringsmedel för att städa med. Idag finns många miljövänliga alternativ, de är dessutom bättre för dig då du slipper utsätta dig för giftiga ämnen. Köp också ett gäng mikrofiberdukar, de rengör ofta mer effektivt än doftande smörja av kemikalier. Även hudvård och skönhetsprodukter finns idag i mildare och giftfria versioner. Här gör du inte bara miljön en tjänst utan din hud kommer att tacka dig för att du inte utsätter den för kemiska ämnen som ofta är allergiframkallande. Sluta också med starka tvättmedel och sköljmedel. Sköljmedel är en riktig miljöbov som innehåller så kallade mikroplaster som inte kan renas i våra reningsverk utan åker direkt ut i våra hav och vattendrag. Där har den en förödande verkan på allt som lever i vattnet. Tänk dessutom på att mikroplaster är så små att de lätt kan passera in genom huden in i din kropp.

Välj milda produkter

Om författaren

Krister administrator